Salt Lake City Utah, USA

Den 7 e deltävlingen för Cresto Guide Racing Teamets förare Alexander Lundh

i Supersport 600VM, körs kommande Måndag på Miller motorsport park i Salt Lake City.

Det är andra gången 600 klassen gästar Miller, men det är första gången för Alex på denna bana.

Det är en lång bana nästan 5 km med en lång snabb huvud raka som kräver en stark motor.

Resten av banan är relativt platt med lite höjdskillnad på en mindre del.

2009 års tävling såg Kenan Sofouglu som segrare efter några mycket tuffa omkörningar

dom sista varven.

Inför tävlingen ligger Alex på en 14 e plats med 22 poäng i mästerskapet.

Leder gör Sofouglu på 117 endast 1 poäng före Laverty, trea ligger Lascorz med 112 poäng.

Alex:

Sitter på flyget på väg, ska bli skoj att få tävla i USA, Miller blir ännu en ny bana

för mig, den ser inte så svår ut, men det vet vi efter första träningen.

Detta race måste jag få upp farten tidigare än i Kyalami då det tog ända till Söndag morgon

innan allt stämde, det håller inte jag måste kvala bättre.

I kyalami åkte jag på samma tider som gruppen som slogs om 7 e till 11 e plats

men kvalar man för dåligt hjälper inte det, tåget har redan gått.

Se mitt race på Eurosport.

Cresto Guide Racing Team

Raceweekend Kyalami, Syd-Afrika

Alexander Lundh knep i dag en 13 e plats i supersport loppet på Kyalami i Sydafrika.

Efter en dålig start låg Alex på 20 plats dom inledande svängarna, men kunde börja avancera genom fältet direkt.

Av dom 7 platserna han körde upp sig var det bara en gratis placering, när Roccoli vurpade.

Alex framgångar mäts inte i placering av teamet utan hur han för varje tävling kommit närmre

dom sedan tidigare etablerade förarna och att han har tagit poäng 5 race i rad.

Denna gång var Alex bästa varvtid endast 2 sekunder efter tävlingens snabbaste tid.

Loppet vanns av Eugene Laverty före Kenan Sofouglu med Chas Davies på tredje plats.

I mästerskapet ligger Alex på en 14 e plats med 22 poäng.

Alex som kör för det helsvenska Cresto Guide Racing Team gjorde ett dåligt kval

efter problem med sin motorcykel.

Efter en vurpa på Lördagens friträning i hög fart, tvingades han köra på sin andracykel.

Tyvärr gick inte den som den skulle i slutet av kvalet då tiderna sätts.

Det resulterade i en 18 plats på gridden.

Till Söndagens warm up hade teamet fått ordning på första cykeln och testade även en ny inställning av

framgaffeln, och Alex kunde åka 1,2 sekunder snabbare än på Lördagens kval.

Alex:

Detta var den absolut svåraste banan jag kört på, inte förrän på warmupen kände jag att

jag kunde åka med självförtroende.

Vurpan på Lördagen påverkade mig inte trots att GPS speeden visade 181 km/h när

jag lämnade asfalten, det blev bara några nya blåmärken.

Ändringarna vi gjorde till morgonen var en stor förbättring cykeln styrde mycket bättre, och

den blev mycket mer lättkörd.

Nu ser jag fram emot ännu en ny bana då Salt Lake City är värd för nästa deltävling om 2 veckor.

Raceweekend Monza

Monza klassisk mark för racing.

Idag avgjordes VM deltävling nummer 5 i Supersport 600 VM.

Där svenske Alexander Lundh kom på en 13 e plats med sin Honda, efter en helg med 1 vurpa

och en motor som inte alls passade på Monza, teamet är trots allt nöjda med Alex insats.

Helgen bjöd på växlande väder med ett pass i regn och ett i upptorkande på lördagen,

där Alex skrällde med 3 e tid totalt, han var en av dom få som vågade åka på intermediet däck

i det vanskliga föret.

På kvalet var Alex inte bättre än 17 e man efter en vurpa i Parabolica kurvan.

I racet åkte han tillsammans med Boscoscuro och Delomo som han enkelt slog på

sista varvet.

Vann gjorde Eugene Laverty före Kenan Sofuoglu med Joan Lascorz på tredje plats.

I tabellen ligger nu Alex på en 14 e plats med 17 poäng

Leder gör Lascorz med 101 poäng.

Alex:

Det här var ingen bra helg visst 13 e är ju 3 poäng, men jag hade hela helgen problem

med att mina motorer ger bra med topp effekt, men på Monza är faktiskt mellanregistret

viktigare.

Med en utväxling som stämde på rakorna hade jag inget acc ur chikanerna som man

tar på 2 an, vi provade med kortare utväxling och det stämde mycket bättre i svängarna

men motorn gick på varvstopp på 6 an i mer än 3 sekunder och det håller den inte för.

Vi måste försöka utveckla motorerna mer men sånt kostar tid och pengar.

Jag känner att jag har mer att ge om cykeln fungerar som jag vill.

Inför Monza

Monza Italien 26/5 Alexander Lundh Supersport 600 VM

Denna helg går den 5e deltävlingen av 13 i Supersport 600 VM på anrika Monza banan.

Cresto Guide föraren Alexander Lundh ligger fn på en sammanlagd 14e plats i mästerskapet

med 16 poäng, leder gör Lascorz på 85 poäng före Sofuoglu 77 och Laverty på 66.

Monza är en bana som kräver en snabb motorcykel med sina långa rakor, och helst en

teamkamrat man kan åka tillsammans med för att utnyttja slipstream, speciellt på kvalen.

Någon teamkamrat har inte Alex så det blir till att göra jobbet själv.