Klar för Moto 2, 2012

Hej!

Som ni säkert redan har läst är det nu klart att jag kommer tävla i Moto 2 Grand Prix 2012, för det tyska teamet MZ som Anthony West och Max Neukirchner tävlade för 2011.

Jag har haft två väldigt roliga och lärorika år i Supersport VM med mitt egna team Cresto Guide Racing Team. Vi har gjorde allt vi kan med de medel vi haft tillgång till och alla i teamet har gjort ett kanon jobb i två år nu. Jag är väldigt tacksam för all hjälp från mina sponsorer och alla inblandade i min satsning dessa år.

Nu ser vi framåt mot nya utmaningar 2012 i kanske världens tuffaste roadracing klass Moto 2.

I höstas var jag nere på Moto GP finalen på Valencia. På måndagen fick jag chansen tack vare Johan Stigefelt att test köra för teamet MZ på deras FTR hoj som West blev fyra på dagen innan. Tyvärr var det inte så bra väder men mot eftermiddagen blev det bättre och jag fick äntligen ge mig ut på banan för första gången på en moto 2 hoj. Det kändes skit kul och teamet gillade vad dom såg, fick då erbjudandet att köra Spanska mästerskapen kommande helg på Valencia och självklart ville jag det. På den vägen är det:)

Efter det har jag varit nere i Tyskland hos MZ på besök och och gjort allt klart. Men utan all hjälp från Johan Stigefelt och mina största sponsorer Cresto och Guide hade detta aldrig varit möjligt.

Teamet kommer heta (MZ Cresto Guide Racing Team) och kommer i Moto 2 ha en förare (jag Alex) och sedan två förare i Moto 3 med Jonas Folger och Toni Finsterbusch men Toni tävlar under annat team namn. Jag kommer att köra hela året på FTR Chassi och ha Warren Willing som min Crew Chife och det känns verkligen roligt med tanke på hans erfarenhet om chassi. Min bror kommer att följa med mig och vara min datakille även i år och det känns riktigt bra. Micke kommer även han följa med och jobba i teamet som mekaniker och ha hand om en del i moto3. Jag ser verkligen fram imot testerna som närma sig med storm steg, redan i början av februari kör vi det första Irta testet på Valencia och efter det 3 Irta tester till och ett privat test i Portugal innan premiären startar i Qatar 8 April.

Följ även mig på Twitter med de senaste och snabbaste uppdateringarna under race helgerna när det drar i gång: http://twitter.com/alexlundh

//Alex

alexlundh.com

Hej!
Min hemsida www.alexlundh.com kommer inom en kort framtid byggas om så under tiden hittar ni senaste nyheter här på min blogg!
//Alex

Kommer mer info snart!

Kommer mer info snart!

Film WSS 600

Hej!
Här är en film från 2011 om Cresto Guide Racing Team!
http://www.youtube.com/watch?v=JgdHuL3TC0Q
// Alex

Äntligen 2012

Hej!
Gott Nytt År på er alla!
Äntligen nytt racing år på gång och det närma sig med storm steg. Jag kommer i veckan lägga ut en film här på mon blogg så håll koll på det:)
Nästa vecka kommer jag släppa nyheten om vad jag ska göra i år:)
//Alex

RSS 2.0