Årets Bästa Race:)

Hej!
Denna helg har varit riktigt bra, kvalet gick kanon och även racet är jag nöjd med. Helt klart årets bästa racet trots att jag blev 13:de i mål. Körningen gick skit bra och jag körde lika fort i början av racet som ledaren. Men redan på första varvet tappade jag knä pucken:( Det gick ändå ganska bra dom första varven då däcken var nya men efter några varv vill gärna däcken glida och släppa lite i svängrna och då måste du kunna trycka upp hojen igen med knäet, och det var inte lätt. Jag hade ett skit kul race med Luca Scassa men tyvärr tappade jag honom efter lång rakan sista varvet, hade tänkt ta honom i chikanen men då  var det gul flagg där.
Känns riktigt bra att avsluta så här bra innan sommar uppehållet nu. Efter detta har vi 4st VM race kvar i år och helt klart kommer det bli succe något av dom:)
(Bilder kommer)
//Alex

Dagens avgörande kval

Hej!

I dag har vi haft en riktigt bra dag och för första gången kvalat in topp tolv och där med tredje led. Körningen går skit bra och jag gilla verkligen denna banan. Dagen började med morgon träning och jag körde samma tid som på kvalet i går 2.11.5 och 15:de snabbast.

Till kvalet tänkte jag dreva om men ångrade mig i sista stund och körde istället lite andra växlar i någon sväng. Jag förbättrade tidigt under kvalet min tid till 2.10.9 och hoppade upp till 11:de plats. Senare i kvalet var jag nere på 13:de plats men mot slutet förbättrade jag min tid igen till 2.10.3 och upp på 12:de plats. Jag är nöjd med detta kval och tror det är mitt bästa någonsin.

Startar 12:a av 31st förare i morgondagens race!

I morgon är det race och det ska bli väldigt kul med bra förutsättningar i ryggen.

//Alex

Bildspecial.......

Fredagens Träningar/Kval Silverstone

Hej!

 

I dag började körningen här på Silverstone i England. I dag har det varit ganska kallt ca 17 grader och mulet men vädret ser bättre ut inför helgen. Dagen började med fri träning, banan känndesnästan som ny för mig eftersom det inte blev så mycket kört här förra året. Men mot slutet började jag hitta runt och jag var 21:a av 31st förare.

Till kvalet tänkte jag mest satsa på att försöka hitta rätt linjer och broms punkter till morgondagens träningar men jag hittade det snabbare an väntat  och kunde mot slutet hitta bra flytt och fick till bra tider. Slog mitt person bästa mot förra året med 2,4 sek och kvalade in på en 13:de plats dryga sekunden från första led.

Körningen känns bra och jag är även nöjd med hojen än så länge. I morgon ska vi testa lite grejer och hoppas på ytterligande förbättringar.

//Alex



Instruktör på Karlskoga

Hej!!
I Måndags var jag instruktör på Bikeweek i Karlskoga. Vi hade tur med vädret nästan hela dagen endast första timmen på morgonen som det var blöt och jag valde att ta en frukost i cafeterian istället för att blöta ner mig.
Sen var det full körning hela dagen och mitt uppdrag var att försöka hjälpa två lyckliga vinnare att hitta runt på bästa sätt runt banon och även lite kör teknik.
Här kommer lite bilder från dagen:)
I morgon åker jag till England inför helgens tävling på Silverston!
Bra drag i denna hoj:)
Tack för en rolig dag:)
//Alex

Silverstone närma sig:)

Hej!
Härlig svensk sommar vi har med bara sol och varmt väder:) Tur man åker mot England snart så man få vara med om lite regn oxå!
Inga direkta nyheter mer än att allt är i sin ordning och att jag ska köra mitt bästa nästa helg på Silverstone.
Har varit en hel del träning sedan Brno, har börjat kunna jogga lite igen efter förra årets ben brott och så har det blivet en del cross åkning oxå.
Ni som är intresserade av att skaffa en riktig hoj, Så finns nu möjlighet att köpa en av mina Supersport hojar som jag tävlade på 2010. Full kitad Honda CBR 600 med massa värsting delar på och ca 140hk på hjulet!
Finns även en riktigt fin 2-takts racer en Honda RS 250 model 2005 sista som Honda tillverkade. Knappt andvänd och i extremt bra skick.
Hör av er vid intresse!
Ha det så länge så laddar vi upp inför Supersport VM på Silverstone:)
//Alex

Race Brno Tjeckien

Alexander Lundh Sveriges ende VM förare i roadracing slutade dagens Supersport 600 VM lopp på GP banan i Brno Tjeckien på en fin 12:e plats. Loppet flaggades av efter 15 av planerade 18 varv, på grund av olja på banan då danske Robbin Harms sprängde sin motor och man blev tvungen att avbryta loppet 3 varv för tidigt.

Cresto Guide Racing Team föraren som visat topp form på fri träningen hade svårt att hålla samma höga tempo på racet.

Asfaltstemperaturen var Alex fiende hela helgen, vid temperaturer under 30 grader fungerade däck och chassi fint tillsammans men när som till racet bantempen steg till 57 grader fungerade setupen betydligt sämre, och cykeln blev svårkörd.

Tävlingen vanns av Brittiske Gino Rea, före Fabien Foret Frankrike, och Chaz Davies Storbritannien på tredje. Mästerskapet leds nu av C Davies med 121 poäng. B Parkes och F Foret båda på 85 poäng. Alex ligger på en 16 e plats med 18 poäng.

Nästa deltävling går på anrika Silverstone om 3 veckor.

Alex:
Jag har blandade känslor efter dagens lopp, visst en 12:e plats är inte helt kass men jag kan så mycket mer om vi bara får till allting. Från morgon till race när banan blir riktigt varm känns cykeln helt annorlunda att köra och inte alls som jag vill. Detta är något vi måste komma på vad vi ska göra med setupen när det är riktigt varmt för att få däcken att funka bättre.

//Alex

 


Träningarna i Brno

Hej!
I dag är det dags för race här på Brno i Tjeckien. Träningarna har gått både bra och lite sämre. Jag kvalade in på en 16:de plats av 37 startande. Men jag borde kvalat bättre. Tills lördags morgon fick vi till hojen kanon och jag var 8:de snabbast och hela 1 sek snabbare än min kval tid..
Nu är det snart dags för race och jag känner mig ganska stark inför detta lopp. Bra tempo i kroppen bra hoj och riktigt vass på starta nu:)
Hörs i kväll.
//Alex

Snart dags att ge sig av mot Brno:)

Hej!
Efter 2 veckors racing vilande är det dags nu till helgen att köra race igen. Denna gång är det Brno som gäller.
Delar av teamet är redan på väg och själv åker jag på Onsdag morgon. Det ska bli skit kul att köra race igen, jag är extremt motiverad inför denna helg och jag vet att snart lossnar det sista och dom rikgtigt fina resultaten kommer.
Hörs snart igen!
//Alex

RSS 2.0