Jerez Test Moto 2

Hej!


Nu har jag kommit hem från mitt andra officiella Moto2 test som avslutades på Jerez banan i södra Spanien i lördags efter 3 dagars intensiva körningar och 190 varv avverkade.


Inledningsvis kändes det inte alls lika bra på Jerez som det gjorde på förra testet i Valencia.
Banan har en helt annan karaktär med mycket snabbare svängar och kräver därför en annan både setup och körstil.
Men sista dagen efter många chassi ändringar börjar det kännas bättre, men jag har ännu inte fullt förtroende för däcken i dom snabbaste svängarna och det är där jag tappar tid mot dom snabbaste förarna.
Jag var 3 sekunder från snabbaste tid men det ryktas om både snabbare motorer och andra däck hos vissa team allt för att få bra publicitet jag var bara 0,4 sek från det officiella banrekordet för klassen som Toni Elias har från 2010. Jag känner mig mycket nöjd med dessa två test vi kört nu. Jag börja känna mig bekväm på hojen och teamet har gjort ett kanon jobb för att den ska passa mig. Nu är det 3 veckors uppehåll innan det sista testet på Jerez innan premiären startar i Qatar 8 april.

Alex, MZ Racing Team


Valencia

Hej!
Sista test dagen på Valencia böjade lite segt efter en vurpa på kalla däck efter att tagit det lite lungt på utvarvet. Är inte många höger svängar på Valencia vilket göra att det gäller att ligga på för att hålla värmen uppe. Men resten av dagen gick som planerat körningen kändes bra och vi fick påbörjat en del nya grejor vi testade bla, ny gaffel och nya gaffelkronor. Gafflen jag inledde testet på är en några år gammal Öhlins MotoGP gaffel och sedan testade vi en ny Moto2 gaffel men än så länge är skillnaden inte så stor. Jag är nöjd med helheten av testet och FTR hojen känns riktigt fin. Var lite orolig innan testet för jag hade ju sådana problem i höstas när jag testade den men då med Michelin däck och dt var det som var problemet. Nu åker jag ner till Spanien igen i morgon för nästa officiella moto2/moto3 test på Jerez banan.
Jag har under mina 3 dagar ihemma i sverige också hunnit med att köra is åkning med crossen, det var skit kul som ni ser nedan:)
//Alex

Andra test dagen

Hej!
Andra test dagen här på Valencia kördes i lite bättre väder ca 11 grader sol. Denna dag gick mest ut på att testa ut lite olika delar men framför allt att jag ska börja ändra min kör stil lite. Jag är nöjd med dagen och känner att det går på rätt håll med både hojen och körningen. I morgon kommer vi testa en helt ny gaffel med andra kronor och gaffel vinkel så får vi se hur det funka.
//Alex

Första test dagen Valencia

Hej!
I dag har vi kört första test dagen på valencia. Vädret har varit sådär 10 grader och sol men asfalt tempen har varit ganska låg. Jag han med att köra ca 25 varv i dag och tyckte jag hittade tillbaka till körningen ganska snabbt. Detta var dock första gången jag körde denna hoj med Dunlop däck och även lite andra saker som är ändrade sedan i höstas. I morgon ska tydligen det bli lite varmare så då kanske vi kan börja köra lite tidigare. Annars är jag nöjd med dagen trots att jag försökte hänga på Toni Elias men det gick så där:) Men det kommer!
//Alex

RSS 2.0