Fredag Magny Cours Frankrike

Hej!
Nu är vi i Frankrike och tävlar, idag har det varit bra väder 26 grader o sol. Dagen började inte så bra, jag vurpade på första fri träningen redan på andra varvet. En riktig highsider ut på start o mål rakan. Flög högt och landade på ryggen/svanskotan och rumpan. Tappade luften och slipade ner lill fingret hyfsat mycket. Till kvalet var jag ganska stel och visste knappt om jag skulle kunna köra, men jag fick lite sprutor här o var och sedan var det ok. Tog det väldigt lungt på kvalet, ville bara få varv och ställa in hojen inför morgon dagens träningar. Kvalade ändå 20:de dryga sekunden till topp tio så det känns bra inför Lördagens träningar. Nu är det vila som gäller och sedan ska jag ladda allt jag har för att åka topp tio på träningarna i morgon!
//Alex

Flyger mot Frankrike

Hej!
Nu har jag varit hemma i Sverige och laddat upp mig 2 dagar. I kväll går planet mot Paris. Teamet är redan på plats och bygger upp boxen och mecka hoj. Kommer uppdateringar under morgon dagen när jag är på plats.
//Alex

Race Imola, Italien

Hej!
I dag var det dags för race här i Italien. Helgen har varit kanon bra jag har varit topp tio på 4 av 5 träningar. Till racet var jag väldigt laddad och hade planen framför mig. Jag fick en bra start och vr 11:a in i första sväng men fick sedan ett framhjuls släpp i svängen efter tappade då två platser igen. Jag körde sedan upp mig bra genom fältet. Men efter fem körda varv började kopplingen slira lite mest när det gick uppför. Jag kunde ändå hålla hyfsat tempo och ta mig förbi någon till. Men med 7 varv kvar att köra sa kopplingen upp sig helt, jag var tvungen att bryta racet från en 7:de plats. Det kändes riktigt för jävligt då jag gjort min klart bästa helg sedan jag tog licens. Ny flyger jag hem och ta nya tag och flyger sedan ner till Frankrike på Onsdag.
//Alex
MPA Photo

Träning/Kval lördag

Dagen började med fri träning, den gick bra och jag kände mig stark. Tyvärr började kopplingen slira så jag fick stå i boxen sista 12 min. Slutade ändå 10:à.
Kvalet Var en riktig röra 2 st röd flagg och lite fel däck val, sänkte mig med 0,2 sek mot fredagens kval men ramlade ner till 13:de plats. Men det är väldigt tätt 1,5 sek till pole.
Ska göra mitt bästa på racet, för jag vet att jag kan köra fort.

/Alex

Fredag Imola

Hej!
I dag har vi kört här på Imola i Italien. Dagen började med fri träning, Vi har jobbat hårt hemma efter senaste racet i Tyskland då vi tyckte att vi tappade lite effekt. Jag kände direkt att hojen gick bra och även körningen kändes kanon. Jag slutade fri träningen på 8:de plats av 30st och slog mitt pers mot förra året med 2,4 sek.
Till kvalet hade vi ändrat drevning då 1:an var för låg i chikanerna. Jag kom ner å bra tider direkt och låg mella 7-10 hela passet till jag satte ett kanon varv näst sist varvet som tåg upp mig på en femte plats. På sista flygande ville jag sänka mig lite till och komma under 53 men kom i kapp en del förare som hade slått av, dom var lite i vägen så jag fick ta en lite tajtare linjer och då släppte framhjulet. Hojen klarade sig ok och jag klarade mig fint.
Annars är det kanon väder ca 25-28 grader och sol.
I morgon kör vi vidare:)
Här kommer lite bilder.
//Alex
Tillbaka i boxen efter vurpan!

5a på första kvalet

Snabb uppdatering efter mitt super kval, en 5e plats. Så sjukt glad att det gick an denna gång, slutade dock med en krasch sista varvet men ingen fara med mig.
Nu är det ombyte, skriver lite mer ikväll!
/Alex

8a på första friträningen

Första friträningen körd, det var den bästa friträning jag haft i år. Åkte ut och satte snabba tider direkt, det räckte till en 8e plats endast 0,9 sek efter snabbast Lowes.
Vi hörs igen efter kvalet!

På väg mot Imola

Hej!
Nu har resan påbörjat mot Italien. Om allt funka ska vi vara framme i depån kväll. Hasse är redan på plats på banan och börjat bygga upp boxen (förhoppningsvis). I morgon blir det lite lungna lätta fys pass för att komma igång inför helgen. Sedan är det paddock show med intervjuer mm i morgon eftermiddag.
Kommer mer uppdateringar i morgon med nya bilder.
//Alex

Bromsbänk körning!

Hej på er!
Sedan senaste tävlingen i Tyskland har det på gått mycket i teamets verkstad. Igår kördes det brombänk hela kvällen för att kunna prova ut en del nya delar. En del blev klart bättre och vi har hittat en del sedan vi var i Tyskland men hur mycket är svårt att säga då vädret ändrat sig varje dag vi kört så siffrona i säg säger inte så mycket. Men vi har en motor som vi hittat lite bättre knuff i nu så det ska bli kul att testa den på riktigt nästa helg i Imola, Italien.
Annars jobbars det för fullt nu inför 2012 med en hel del olika planer, Vi får se vad det räcker till:)
Här kan ni se lite bilder från senaste test.
//Alex

Nurburgring i Bilder


Hemma efter Tyskland

Hej!
Då var man hemma i Sverige igen efter årets nionde VM deltävling i Supersport 600 på Nurburgring. Helgen har egentligen gått mycket bra, Jag är riktigt nöjd med min körning den känns bättre en någonsin och dom sista helgerna har den bara blivit bättre hela tiden. Jag har fått extremt bra kännsla för hojen och däcken och känner att jag kan nästan köra precis hur jag vill med den. Men tyvärr saknar vi alldeles för mycket topp effekt i motorerna, på en bana som Nurburgring tappar jag nästan 1sek bara i effekt mot många av dom andra. Allt på hojen loggas och vi har tillgång till vissa topp förarnas datalogger. Vilket är väldigt bra för då får vi svart på vit hur jag verkligen kör. Självklart är jag inte snabbast genom alla svängarna men tillräckligt snabb för att åka minst topp åtta. På tex, kvalet borde jag kört fotare jag vet att jag hade kunnat sätta ett varv som hade varit mellan 0,3-0,5 sek snabbare men fick inte riktigt till det. Nu har vi tagit hem alla motorer och hojen och ska se vad vi kan hitta på med det.
Fler bilder från helgen kommer inom kort!
//Alex

Race Nurburgring

Hej!

Här kommer pressreleasen från helgens VM deltävling på Nurburgring.

-Alexander Lundh stod för en strålande uppkörning i dagens Supersport lopp på anrika Nurburgring.

Alex som kvalat på en 15:e plats gjorde en okej start men blev lite stängd i första kurvan och passerade som 21:a efter ett varv, sedan startade en tuff jakt på placeringar och det blev tillslut en

13:e plats i mål.

På morgonens warm up som kördes i halv blött underlag var Alex 3:e snabbast och på fredagens fria träning i regn var han 7:e snabbast, teamet såg därför det hotande regnet som en möjlighet till ett toppresultat men regnet kom först efter målgång.

 

Loppet vanns av mästerskapsledaren Chaz Davies före James Ellison med Sam Lowes på tredje.

 

I mästerskapet leder nu Chaz Davies med 171 poäng, på andraplats ligger David Salom 112 poäng och på tredje ligger Fabien Foret med 111 poäng.

 

Alex ligger på en 16:e med 24 poäng.

 

Nästa deltävling går på Imolabanan i Italien om 3 veckor.

 

Alex:

Efter att ha varit nere på 21:a plats får jag vara nöjd med min körning.

Men vårt effektproblem gjorde sig starkt påmint på denna bana i racet.

När jag ligger själv och åker och ingen är i vägen för mig så kör jag tider som motsvarar en

topp 8 placering, men i närkamper räcker inte motorn till.

Vi bytte motor till racet men det gjorde bara en liten skillnad.

Men det känns ändå ganska positivt då körning och chassi fungerar riktigt bra just nu.

Nu ska vi hem och jobba vidare med motorerna och se vad vi kan hitta till Imola.

 

Alex uppdaterar bloggen själv under morgondagen.

MVH Cresto Guide Racing Team

 

Foto: MPAfoto.com


Lördag Kval

Hej!
I dag har det varit kanon väder här i Tyskland. Träningen gick väldigt bra jag sänkte mina tider med över 1 sek mot fredagens träning. Var 13:de.
Kvalet gick lite segt i början men mot slutet kom tiderna och körningen kändes mycket bra. Tyvärr var det väldigt mycket trafik då det svänger mycket på denna bana vilket gör att det är svårt att köra om utan att tappa tid.
Jag kvalade in som 15:de av 33st men det är extremt tätt.
I morgon är det race och det ska bli väldigt kul.
// Alex

Fredag Nurburgring

Hej!


I dag har vi kört träningar här i Tyskland. Dagen började med fri träning i regn, Jag började fösiktigt men mot slutet hittade jag bra flyt och slutade på en 7:de plats av 33 st förare. Till kvalet var det torrt och kanon väder 25 grader och sol, detta pass var mitt första torr pass på denna bana eftersom jag missade detta race förra året jag är ändå nöjd med körningen och slutade 17:de på första kvalet men det finns mycket mer att hämta i morgon!

//Alex









RSS 2.0