Bild Valencia

Hej!
Hittar inte många bilder men här finns en:)
//Alex

Söndag Valencia

Hej!
Hemma igen efter sent flyg till köpenhamn i går efter en inte så lyckad söndag. Dagen började med morgon träning på väldigt blöt asfalt. Michelin däcken var rena skämtet i blöt, men jag rullade runt så gått jag kunde låg länge 6:a men tappade ner till 14:de i slutet. Men min tid var nästan 14 sek långsammare än i måndags på Dunlop i typ samma förhållande.
Till racet hade det inte kommit mer regn men banan var fortfarande blöt, Teamet valde att satsa på Torr set-upen och ett Intermediet/rain bak däck som Michelin kallade det. Och trodde att det skulle bli torr spår nästan direkt. Men så blev det inte banan var för blöt för att kunna åka med det däcket och så hård fjädring. Sista 3 varaven då började banan bli torrare med då var jag mildt uttrykt långt efter!
Men jag körde inte i depå trots att jag såg att det var kört redan första/andra varvet utan fullföljde loppet och tog mig och hojen i mål i vårt första moto 2 race!
Teamet tog på sig misstaget och var inte alls besvikna på mig, utan istället väldigt positiva med denna helg trots en del strul med chassit som vi inte fick att fungerar med dessa däcken. Men testet handlade inte bara om resultat utan också hur vi jobbade tillsammans och att få en personlig kontakt med varandra.
Nu jobbar jag vidare inför kommande race år och hoppas inom snart veta vad jag ska göra:)
//Alex

Lördagens Träningar

Hej!


I dag har vi kört vidare här på Valencia och vädret har även i dag varit ganska bra. Första kvalet gick ganska bra jag var 12:a av 39st. Men vi har verklingen problem med att få till chassit med dessa michelin däcken, även den andra föraren i MZ teamet har också problem. Men jag är ganska nöjd ändå och teamet verkar jätte nöjda med mig så det är ok. Till andra kvalet blev det kallare och lite blåsigt så nästan inga förbättrade tiderna. Även jag körde långsamare på den träningen men det var nog inte så mycket vädrets fel utan vi testade en massa olika set uper på hojen och det blev snarare sämre. Slutade 15:de missnöjd med min tid men nöjd med körningen:)

Till i moegon har vi en plan med chassit men tyvärr kommer vi nog inte ha nytta av det för det visar nämligen ös regn!

Racet går 11:20 i morgon.

//Alex




Fredagens träningar Moto 2 Valencia

Hej!


Nu är jag i Valencia för att i helgen köra Spanska Moto 2 mästerskapen. I dag har jag kört 2 st fri träningar och vädret har varit kanon 23 grader och sol. Körningen har gått bra och jag börja få bra känsla för hojen trots att jag bara kört den ca 25 varv i torrt plus lite regn i måndags. Har haft en del chassi problem i dag, men det blev bättre hela tiden under dagen så tills kvalet i morgon em hoppas jag det är löst. I denna serie är det enhets däck michelin och varken teamet eller jag har någon erfarenhet av de däcken. Tyvärr var det ingen tidtagning i dag men jag var nog varken sist eller först:)

Teamet är väldigt bra att jobba med och har gjort ett bra jobb i dag!

Mer info kommer i morgon, första träningen 12:15 pm.

//Alex


Moto 2 test Valencia

Hej!
Nu är det fullt ös inför nästa år. I helgen var jag nere på Moto GP finalen i Valencia för att prata med lite folk och team. På måndagen fick jag chansen att testa för MZ på en FTR moto 2 hoj den som West tävlat på i år.
Det kändes helt sjukt att få åka ur pit lane på ett officellt moto 2 test. Vädret var lite upp o ner men på eftermiddagen var det okey solen kom nästan fram och banan var okey men ganska blöt med torra fläckar. Körning känneds bra och teamet var nöjda med det jag gjorde och har nu gett mig chansen att köra Spanska moto 2 nu i helgen på Valencia för att kunna göra ett mer riktigt test.
Mer info kommer i helgen!
//Alex

RSS 2.0