Lördagens Kval

Hej!
I har det varit något svalare endast 27 grader:). Dagens kval gick riktigt bra jag är nästan hel nöjd med både min körning och hojen. Fick upp bra tempo direkt och hittade ett skönt flyt i körnigen. Man känner att för varje pass hittar man bättre och bättre runt denna mycket speciella banan.
Jag sänkte min tid mot gårdagens kval med hela 1,8 sek och det låg jag länge 11:a på men sista varvet blev jag ner petad till 14:de tid. Jag är nöjd med det men självklart ville jag stå i tredje led. Nu gäller det att ladda upp inför morgondagens race som kommer bli riktigt tufft. 18 varv race på denna långa bana som sliter fantastiskt mycket däck. Gäller att sätta en bra start i morgondagens race och sedan åka med för det kommer hända mycket. Jag kommer satsa allt jag har att ge!
Vi hörs i morgon igen:)
Många sena och grymt hårda inbromsningar här på start/mål rakan.
// Alex

Fredagens Träningar/Kval i Aragon Spanien

Hej!
Nu är jag i Spanien på ny byggda banan Aragon där årets sjätte VM deltävlig körs. Efter förra helgens 15 plats på Misano har jag funderat mycket på vad jag ska ändra på till denna helg.
Vi har börjat med en helt ny strategi i teamet inför denna helg och det har fungerat bra i dag.
Banan är otroligt rolig men samtidigt mycket svår då den har många dolda svängar i hög fart. Vi har jobbat hårt på träningarna i dag för att hitta rätt set-up och däck så fort som möjligt för att kunna vara väl förbereda inför racet på Söndag.
Träningarna har gått hyfsat bra i dag tycker jag då banan är helt ny för mig. Jag började hitta runt hyfsat i slutet på kvalet och satte då min bästa tid som räckte till en 16:de plats av 30 st. Jag vill och ska klättra upp i listan i morgon men är ändå nöjd med dagens körning då endast Robbin framför mig inte heller varit här i år. Resterande 14 förare framför mig har varit här i år och testat.
Sitter nu i media centret och kyler ner mig då vi haft 38 grader i skuggan i dag och väder prognosen ser likadant ut resten av veckan.
Bild från presskonferensen i Torsdags.
Bild från autograf skrivning i Tordags.
Hasse lämnar över hojen.
Från kvalet.
Många sena hårda inbromsningar på Aragon.
//Alex

Race Misano

Hej!

I dag Söndag var det dags för race. Morgon träningen gick riktigt bra och jag var 15:de snabbast, vädret var kanon och ändringarna från gårdagen blev bättre. Dock var det klart sämre fäste efter gårdagens regn.

Race dags:

Visste att det skulle bli ett tufft race eftersom att jag startade från 22:a start ruta. Jag gjorde en kanon start och va 17:de efter de första svängarna. Jag försökte köra upp mig dom första varven men hade inget fäste fram, Jag körde ändå mestadels samma tider som de som låg runt 10:de platserna men trots en bra start var man för långt efter. Jag kunde hålla ett bra och snabbt tempo själv men ska man köra om på denna banan är det inbromsningar som gäller och de gånger jag provade att bromsa om släppte det in i svängarna och jag tappade platsen igen.

Jag körde i mål på en 15:de plats och får vara nöjd med det eftersom kval positionen var långt bak.

Nu tar jag två dagars ledigt här i Italien innan flyget går mot Spanien där nästa race går till helgen.

 

/Alex

 

 


Lördag Misano

Hej!
I dag började dagen kanon med bra väder och en mycket lyckad fri träning. Jag sänkte min tid mot kvalet med 1 sek och hojen kändes riktigt bra. Jag låg länge 10:a men slutade på en 15:de plats men endast 1,2 sek från helgens snabbaste tid.
Till kvalet gjorde vi om fjädringen fram till något hårdare, men tyvärr blev det regn till kvalet så blev inget kört.
Efter laddat upp hela dagen för att sätta en kanon tid på kvalet blev det istället att sitta i boxen och titta på de få som körde eller snarare gled runt i sanden. Det var extremt halt endast några åkte ut och sladdade runt men kändes som att det var bättre att inte åka ut och riskera något.
I morgon är det race och jag startar från 22;a ruta av 32st men hoppas göra en bra uppkörning.
//Alex

2nd session

Hej!

En snabb uppdatering innan uppladdningen börjar till kvalet..

Andra träningen kändes jätte bra, körde som bäst 1.40.851 (plats 15) och det är endast 1,2 sekunder efter Parkes på en första plast. Tycker att det börjar ta sig, riktigt kul att det är så tajt i fältet och jag ser fram emot kvalet (hoppas regnet håller sig borta)

 

// Alex

Fredagens Träningar/Kval här på Misano

Hej!


I helgen kör vi femte deltävlingen på Misano. I dag började träningarna och första fri träningen gick mycket bra, Jag slutade på en 13:de plats och körde nästan person bästa första passet. Hade dock en del chatter fram och vi trodde det var däcket, så till kvalet bytte vi till ett hårdare fram däck vilket visade sig va ett misstag. Kvalet blev en katastrof då allt kändes helt totalt kass och det gick inte köra skiten. Tyvärr bytte vi inte tillbaka till det mjuka däcket förens det var 7 min kvar. Jag åkte ut och försökte förbättra min tid och det gjorde jag sista varvet trots att jag körde utanför banan i över 200 blås och tappade en del tid där. 

Slutade som 22;a av 35st och är fantastiskt missnöjd med det och är det bara torrt i morgon ska jag kvala topp 12!


Hojen har fått en ny motor som går och känns riktigt bra. Nu kan jag åka med dom andra på rak stäkorna och det känns underbart. Körningen känns också mycket bra och jag vet att jag kan åka topp tio.

//Alex

Sweden Design




Inför Misano

Nu till helgen är det dags för den femte deltävlingen i Supersport 600 VM och denna gång är det San Marinos deltävling som körs i Misano.

Det är en snabb bana som svänger nästan hela tiden, var här sist för ett år sen och kände snabbt att det var en bana för mig. Inte nog med det har teamet även fått efter mycket strul i ordning på motorn.

Så se nu till att hålla tummarna vid tvn på söndag, jag kan avslöja att med den nya hjälm designen denna helg blir jag inte svår att se!

För att hålla på spänningen kommer bilder på designen i morgon!

/ Alex


Bilder från 6-Timmars racet



Snabba däck byttet, 23 sek utan några snabb mecka grejor:)
Jonas står redå!




Mårten ute på sista stinten!



Racet färdig kört!



Tredje plats och pokal:) Foto: Highsider.se

//Alex

ERF 6-Timmars Anderstorp

Hej!


I Sondags korde Cresto Guide Racing Team 6-Timmars ERF pa Anderstorp. Det var jag Andreas och Jonas som fick for oss att kora ett race som lite traning och kul att kora tillsammans. Vi korde pa Andreas 1000cc men hade ingen stor tank. Sa det blev manga depa stop racet igenom men vi korde bra allihop och hade hyfsat tempo. Vi korde imal efter 6 langa timmar pa en tredje plats.

Det var skit kul tycker jag och det var kul att alla stallde upp och ville vara  med. Tusen tack till alla som var med och hjalpte oss, Och sa klart tjejerna som holl tavlan.

Bilder kommer inom kort.

Alex

RSS 2.0