Racet Phillip Island

Hej!
I dag var det dags för race, men redan på väg till banan öste regnet ner över banan. Morgon träningen kördes i blöt, kändes lite stelt i början eftersom jag stod över måndagens regn körning. Men fick hyfsad känsla mot slutet.
Race:
Men till race dags var det torr fin bana igen. Jag var grymt taggad till racet och ville verkligen göra ett bra race. Jag fick en bra start från ledet men fick sedan väja för en annan förare och förlorade lite då, men jag bet ihop och körde allt jag hade och tog ett par placeringar. När jag kommit om dom hade jag ca 2sek fram till gruppen framför men körde ganska snabbt ikapp dom. Låg sedan efter och åkte med innan jag ville om, Sen blev det några tuffa omkörningar och tät racing. Jag försökte sedan göra ett ryck men blev inte av med dom, efter några varv blev jag omkörd av två förare men åkte lätt med dom. Kännde att jag hade högre tempo än dom och gjorde ett par omkörningsförsök men det var inte lätt. Sista varvet försökte jag igen men kom inte om, satsade sedan på att ta dom ut på rakan, fick en grym utgång och låg perfekt i suget men det räckte inte mot deras kanske lite vassare hojar. Men är riktigt nöjd med en 9:de platsen och det känns mycket bra att börja säsongen med mitt bästa race någonsin:)
// Alex

Lördagens Träningar

Hej!
I dag gick det betydligt bättre än vad det gjorde i går när allt strulade. Första träningen känndes riktigt bra och jag sänkte mina tider mycket. Kvalet gick tungt i början men efter halva träningen började jag hitta kännslan igen.
Jag förbättrade min kval tid mot fredagen med 1,6 sek och hade ett par riktigt bra varv på gång men massa idioter som vinglar runt och letar draghjälp förstörde det.
Min start position är ingen höjdare men det är sjukt tätt, 0,4 sek snabbare och jag hade hoppat upp 8 platser. I morgon är det race och jag tänker ge allt jag har:)
// Alex

Fredagens Träningar

Hej!
I dag började årets första race helg. Dagen började med 45min träning, vi testade en del med set upen på hojen då jag tyckt att den känns lite ostabil in i dom snabba svängarna. I slutet på passet fick vi till fjädringen så den kändes betydligt stabilare än innan. I första patiet tappar jag alldeles för mycket tid, känns lite speciellt att komma i över 270km och först 70 meter innan svängen gå ner 2 växlar utan att röra bromsen. Men har nu börjat få till det.
Kvalet känndes bra till en början vi åkte ut alla förarna i en stor grupp så det blev mest massa stök försa varven, men ja kände att jag börja hitta mina linjer i dom snabba patierna nu. Efter några varv började ja få problem med kopplingsslir, in i depå och 15 min senare ut igen men då började växellådan strula så då blev det inget mer kört, då man bara få ha en cykel i år..
//Alex
Foto: MPA Foto

Torsdags förberedelse

I dag har jag varit på årets enda förarmöte, och sedan har det varit officiell fotgrafering på alla teamen.
Teamet har jobbat färdigt med hojen inför morgondagens första träning. En del ändringa är gjorda på hojen och jag vet vad jag ska ändra för att det ska gå fort, ska bara göras också :) Nu är det bara 12 timmars väntan innan det är dags att åka ut på första passet!
// Alex
Foto: Cresto Guide Racing Team

Officiellt VM test på Phillip Island, Australien

Två dagars testande på Phillip Island är avslutat för Alexander Lundh.

Under Måndagen bjöd vädergudarna på regn och starka vindar. Först och främst gick första dagen åt att få ordning på strulande motorelektronik och köra in nya skinnstället inför helgen.

På Tisdagen visade sig vädret från sin bästa sida och erbjöd nästintill perfekta förhållanden och många varv kördes. Teamet fick möjlighet att testa fjädring och jobba på en bra set up inför helgens första träning.

Snabbast på testet var Fabien Foret från Frankrike, tätt följd av Broc Parkes (AUS) och David Salom (ESP), Alex hamnade på en 21:a plats i en tät resultatlista.

 

Alex

- Phillip Island är en svår bana och jag måste hitta rytmen och slappna av in i de snabba svängarna för att få till bättre varvtider. Jag är hoppfull inför helgen och vet att jag kan köra mycket snabbare när allt faller på plats. Vi har testat många olika inställningar på hojen och har en bra utgångspunkt inför helgens första träning.

Det är ett stort startfällt i Supersport VM i år och jag ser fram emot årets första race i helgen!

 

Cresto Guide Racing Team


RSS 2.0